Рали – не само спорт

Ралито е вид състезание, което включва състезания на спортни автомобили. Те трябва да се возят по специални пътища, за ограничен период от време или възможно най-бързо от началното място до финалната линия.

Ралито е вид състезание, което включва състезания на спортни автомобили.

Те трябва да се возят по специални пътища, за ограничен период от време или възможно най-бързо от началното място до финалната линия. Разбира се, това е бързо каране с извити скокове и завои. Така че това не е място за неща като поставка за чаши за кола с кафе или нещо друго.

Има три вида митинги.

Първата е класиката, където основната задача е да стигнете навреме на точното място. Тази надпревара е разработена по обикновени пътища с други видове транспорт. Второто е автоматично рали, където основната задача е да преминете през обичайните пътища както при класическия тип, но със скоростната зона, където автомобилите трябва да се състезават. Третият е рали рейд, което означава, че всяка кола има пилот и навигатор. Те трябва да намерят най-добрия начин в офроуд условия. Всяка кола в рали състезание има екипаж, който има пилот или пилот с навигатор.

Може да има и екип, съставен от няколко екипажа. Те трябва да са на възраст над осемнадесет години. Дължината на маршрута може да варира от двеста до няколко хиляди километра. Пътят може да бъде покрит с лед, сняг, пясък, чакъл или нещо друго. Малките коли бяха приети за състезания и те също са разделени на класове.