Готови ли сте за рали шофиране?

Рали шофирането може да бъде тръпката в живота ви, ако се възползвате от възможността да го направите някога. Разбира се, оставянето на деца на училище, ходенето до супермаркети и шофирането до работа е част от ежедневието, но има всякакви офроуд приключения с шофиране, които чакат да бъдат проучени. Офроуд шофиране или рали шофиране, шофиране по неасфалтирани пътища, сурови пътища като пясък, чакъл, речни корита, кал, сняг, скали и други природни среди. Това включва шофиране на много специализирана кола като задвижване на четирите колела или превозно средство с висока проходимост през тези природни среди. Шофирането с рали е спорт, който стана много популярен сред хората, търсещи развлекателни занимания с висок адреналин.

Off Roading се появява за първи път в началото на 20 век.

Шофьорското изживяване всъщност се материализира като телевизионно шоу на ABC и бързо стана толкова популярно, че се превърна в пълноценен спорт. Рали шофирането е доминирано от скандинавите от края на 70-те години. Преди това, аматьори от 50-те години, не им се плащаше почти нищо. 1960 г. е, когато Ерик Карлсон става първата в света знаменитост за шофиране на рали. Днес Световният рали шампионат обслужва почти всички континенти.

Шофирането извън пътя е известно още като „автокрос“ във Великобритания. Повечето хора смятат, че този тип шофиране е свързано със скоростта и конските сили, които не можете законно да трупате по столичните пътища и пътища, които използваме ежедневно. Въпреки това, рали шофирането поставя по-голям акцент върху управлението на автомобила и шофьорските умения. От целия автомобилен спорт, в който можете да се включите, офроудът е най-достъпният и най-евтиният и обслужва средните и елитните класове. Печелившият бизнес се превърна в производител на автомобили, за да демонстрира своите продукти в състезания по рали шофиране и други офроуд събития. Състезанието тества производителността, безопасността и надеждността на автомобилите за масово одобрение от потребителите.

Има два основни типа рали шофиране, известни като сценични и пътни ралита.

По същество ралитата са по-професионален клон на състезанията, използвайки скорост на живо и участъци от пътя, които са затворени от градския трафик. Включват се и други медии като планински проходи, груби горски пътеки, лед, сняг, пустинен пясък и др. Този тип рали шофиране е особено популярен в Европа, Азия и Австралия. Ако точността и навигацията са ваши активи, определено ще спечелите това състезание!

Уличните демонстрации са оригиналната форма на уличните демонстрации. При този тип състезания се използват магистрали, но те могат да бъдат много трудни за овладяване на големи разстояния. Това понякога е известно като „рали с дистанция във времето и скоростта“. Предишните състезания бяха известни като изпитания, а някои раси все още са известни като изпитания и днес. Рали шофирането е много популярно сред обикновените хора като мотор клубове и хора, които са фенове на моторните спортове.

Уличните митинги покриват всички видове повърхности по света и никога не се знае къде и кога ще се състезават. Това прави всяко шофиране на пътя привлекателно и завладяващо шофиране за шофьори, както и за тяхната публика и фенове. Сега можете да спрете да живеете мечтите си за рали във видео игри и да ги оживите! Ако смятате, че това ви вълнува, продължете и опитайте и може да откриете, че опитът в рали шофирането си заслужава.