texasxtremeoffroadracing

Автомобилно състезание

Формула състезания

Състезанията с формула са може би най-известната професионална форма на състезанията с автомобили. Това е форма на едноместни състезания с отворени колела, при които колелата на автомобила са разположени извън каросерията. Автомобилите са проектирани и изработени по поръчка, а състезанията се провеждат в отделни писти, изградени за състезания с формула. Разгледайте някои от най-добрите аксесоари за автомобили на.

Най-престижното и добре познато състезание по формула ще бъде Гран при на Монако на Формула 1. В Северна Америка водещото състезание с формули е IndyCar Series, а най-известното му подразделение е Индианаполис 500. Прочетете повече за Formula Racing

Състезания със спортни автомобили Състезания със спортни автомобили
Спортните автомобили са двуместни превозни средства със затворени колела с два типа: grand tourers (GT), или производствени модели, и прототипа, или специално създадени автомобили, предназначени да се конкурират в затворени вериги.

Водещата серия от шампионати за спортни автомобилни състезания е Световният шампионат на FIA за издръжливост, като Световният шампионат FIA GT1 е основната му серия за състезанията с GT. В САЩ Grand-Am със собствените си състезания за издръжливост Rolex Sports Car Series също е популярен. Прочетете повече за спортните автомобилни състезания

Състезания със стокови автомобили

Популярни най-вече в Съединените щати, състезанията за автомобилни автомобили използват серийни автомобили, които имат персонализирани спецификации за състезателни цели. Обикновено се прави в овални писти, при които състезателите са изтласкани до границите на огромни количества обиколки. carsumu.com е добро място да получите някои идеи за модификация на автомобили.

За борсови състезания Националната асоциация за автомобилни автомобилни състезания (NASCAR) е най-големият ръководен орган, който организира водещи състезателни събития като Sprint Cup Series, Daytona 500 и Southern 500. Прочетете повече за Stock Car Racing

Драг състезания

Една от най-основните форми на спорта, драг състезанията е състезание по права линия, направено от улици или писти, включващи състезателен каскадьор, наречен влачене. Участващите коли могат да варират от обичайните автомобили до нарочно построените драгстери и целта им е да ускорят възможно най-бързо, за да победят противниците. Драг състезанието се провежда на писта за къси разстояния, обикновено на 200 метра или 400 метра.

Основният ръководен орган за драг състезанията е Националната асоциация на хот-родовете, с подразделения като Super Stock, Super Street, Top Sportsman и Top Dragster. Прочетете повече за Drag Racing

Сбор

Включвайки производствени автомобили, ралитата се провеждат на затворени обществени пътища или офроуд зони с различна ширина на пътя, терен или метеорологични условия. Курсовете, в които се провеждат ралита, са направени или от чакъл, асфалт, сняг и лед. Състезателите обикновено се движат във формат от точка до точка, като напускат на равни интервали от началните точки.

Върховният регулаторен орган за рали е Световният рали шампионат. Прочетете повече за Rallying

Състезания за офроуд

Както подсказва името, офроуд състезанията се провеждат в офроуд среди като пясък, кал, речни корита, сняг или други естествени терени. Превозните средства, използвани при този тип състезания, са от различни класове, като серийни автомобили, камиони и мотоциклети и обикновено са за отдих.

Един забележителен пример за офроуд състезания е Baja 1000 в Мексико. Прочетете повече за офроуд състезанията

Състезания с туристически автомобили

Състезанията с туристически автомобили се провеждат с помощта на производствени състезателни автомобили от различни компании със сходни технически характеристики. Той се провежда само в специални състезателни писти и е популярен във Великобритания, Европа и Австралия.

Основните състезания за туристически състезания по света включват Световно първенство за туристически автомобили, Британско първенство за туристически автомобили и Шампионат за суперкари. Прочетете повече за Touring Car Racing

Серийни автомобилни състезания

Този тип състезания са известни също като състезания в шоурума, където немодифицираните автомобили се състезават помежду си. Това е най-икономичният вид състезания поради ограничените му правила.

Няколко серийни автомобилни състезателни серии се движат по целия свят, като тези на Audi и Porsche, както и японската Super Taikyu и предишната серия Firehawk на Международната асоциация за автомобилен спорт. Прочетете повече за серийни автомобилни състезания

Състезания с една марка9. Състезания с една марка

Състезанията с една марка или единична марка включват същите типове автомобили от една автомобилна компания или дори един модел от производителя. Те могат да имат персонализирани джанти и други страхотни подобрения за състезания.

Някои примери за състезателни състезания от този тип са сериите от Mini 7 Championship, John Cooper Mini Challenge, Porsche Supercup, Formula Renault и Formula BMW.